O nas

od ideje do uporabe prostora

Od-do arhitektura združuje skupino arhitektov, ki skupaj snujemo arhitekturne in oblikovalske projekte v Sloveniji in tujini.

Svoja dela materializiramo na področju, arhitekture, urbanizma, prenove in oblikovanja notranje opreme.

Naše delo izhaja iz celovitih prostorskih rešitev in idej, ki zagotavljajo trajno vrednost za uporabnike in okolje.

Projekte snujemo po načelu dopolnjevanja naročnikovih izhodišč z našimi koncepti, kar se odraža v unikantih in uporabniku prilagojenih rešitvah. Vsak naš projekt je plod ustvarjalnega premisleka, raziskovanja temeljnih arhitekturnih tem in prostorskega konteksta. Je rezultat sodelovanja ekipe arhitektov, oblikovalcev, inženirjev, obrtnikov in nenazadnje tudi naših strank.

od-do začetki

Sodelovanje dveh arhitektov se je začelo že na fakulteti. Uspešno snovanje študijskih projektov in natečajev se je po končanem študiju in delu v slovenskih birojih zgolj nadaljevalo in povezalo pod skupnim imenom od-do arhitektura. Zanos in želja po ustvarjanju se danes udejanja v raznolikih samostojnih projektih.

ales-zmavc-1_od-do-arhitektura

Aleš Žmavc

Na ulici na mesto pred sabo vedno gledam navzgor. Sem modri navdušenec in ljubitelj kave. Vedno pripravljen na pogovor in gestikulacijo z rokami o tem, kaj bo nastalo danes tu in jutri tam.
matic-skarabot-1_od-do-arhitektura

Matic Škarabot

V pisarno ali na gradbišče prikolesarim v soncu, dežju in med snežno zimo. Ideje razvijam s pomočjo skiciranja in uživam v fotografiranju končnega izdelka. Sem strasten do optimizacije in organizacije delovnih procesov.

Danes od-do arhitektura združuje rastoč kolektiv arhitektov

"Prisegamo na dialog, sodelovanje in preplet raznolikih spretnosti. Verjamemo, da premišljene arhitekturne rešitve lahko pozitivno vplivajo na kakovost bivanja in uporabe prostorov."

Projekti nastajajo v sodelovanju z:

Denis Rovan, mag. inž. arh.

Vesna Draksler, mag. inž. arh.

Lev Rahovsky, abs. arh.

Jernej Potokar, mag. inž. arh.

Aleksi Vičič, mag. inž. arh.

Jona Rak Koceli, mag. inž. arh.

Naš pogled

V ospredje postavljamo osebni pristop.

Med procesom načrtovanja sodelujemo in se dopolnjujemo s stranko. Skozi dialog spoznavamo vaše potrebe in stremimo k unikatnosti projekta, ki ga načrtujemo.

Inventivni, premišljeni in dosledni

Verjamemo v analitičen pristop, močan arhitekturni koncept in napredno rabo pristopov in tehnologij. Stremimo k sodobnemu načinu projektiranja, in optimizaciji delovnih procesov z uporabo modernih računalniških programov, 3D modelov, vizualizacij in aktualnih trendov na področju arhitekture ter oblikovanja.

Ohranjamo zaupanje

Sodelujemo v vseh fazah projekta od začetka do zaključka gradnje. Stremimo k sosledju in vodenju bistvenih korakov projekta, ki omogočajo preglednost načrtovanja in gradnje. Zavzemamo za doseganje vizije, ki smo si jo skupaj zastavili pri začetku projekta.

Dodana vrednost

Naš sodelovalni pristop dodaja vrednost investiciji, ker je odlično oblikovanje in skrbno načrtovanje plod kolegialnega okolja. Izhajamo iz stališča sodelovanja med različnimi strokami in naročnikom, ki pri vsakem projektu rezultira kot najboljši možen rezultat.

Nagrade in priznanja v stroki

Zaupajo nam

Odvetniška pisarna Leskovac

Z veseljem sodelujemo pri vašem projektu

Dogovorimo se za sestanek, na katerem se spoznamo, predstavimo naš proces dela, pogovorimo o vaših željah in ustreznih rešitvah.