Hiša 5X

Hiša na terenu s petimi trasami.

Glavno karakteristiko lokacije predstavljajo panoramski pogledi in specifična topografija parcele. Teren pada v smeri od JV proti SZ in se na zahodu zaključi z visokim opornim zidom, pod katerim se nahaja glavna cesta ter potok Trboveljščica.

Lokacija:
Kvadratura:
Leto:
Status:
Naročnik:
Avtorji projekta:
Trbovlje, Slovenija
310 m²
2019
Idejna zasnova
Privat
Škarabot Matic
Žmavc Aleš

Hiša je zasnovana z uporabo dveh pravokotno zloženih volumnov, ki se prilagajata topografiji lokacije. Prvi je vkopan v teren in tvori oporni zid, kjer se nahajajo servisni prostori. Pozicija volumna vzporedno s plastnicami tvori vhod v hišo, dovoz v garažo in teraso družabnega prostora. Drugi volumen je pozicioniran prečno. S tem se masa hiše vizualno zmanjša in omogoči odpiranje bivalnih prostorov proti jugu. Pozicija volumnov izkorišča naklon terena in tvori pet teras, ki omogočajo poglede na različne strani doline.

Središče hiše predstavlja dvovišinski dnevni prostor s posredno osvetlitvijo, ki se odpira na južno teraso. Ob njem se nahajata dve otroški sobi in kopalnica. Zadnja etaža je oblikovana kot zaseben apartma staršev z lastno teraso, glavno spalnico, garderobo, kopalnico in delovnim prostorom na galeriji dvovišinskega prostora.

Z veseljem sodelujemo pri vašem projektu

Dogovorimo se za sestanek, na katerem se spoznamo, predstavimo naš proces dela, pogovorimo o vaših željah in ustreznih rešitvah.