Hiša TJ

Uporaba ponavljajočih se elementov za oblikovanje brezčasnega interierja mlade družine.

Hiša TJ predstavlja ravnotežje med tipično primestno hišo in ambicioznim sodobnim interierjem. Cilj projekta je bil ustvariti topel in brezčasen ambient z uporabo ponavljajočih se lesenih elementov ter nevtralne barvne sheme.

Lokacija:
Kvadratura:
Leto:
Status:
Naročnik:
Avtorji projekta:
Kranj, Slovenija
165 m²
2019
Izvedeno
Privat
Škarabot Matic
Žmavc Aleš

Tloris hiše je zasnovan racionalno z ločenim bivalnim in funkcionalnim krilom. Ločnica med obema je stopnišče, ki je oblikovano kot lesen lamelni element z vgrajenim kaminom, ki se dviga do prvega nadstropja. Dnevni del je sestavljen iz niza bivalnih elementov – kamin ob zofi, jedilna miza ob oknu in kuhinja z otokom pri vstopu v prostor. Igra lesenih poudarkov se nadaljuje v ostalih prostorih hiše. V delovnem kabinetu lesena vgrajena miza zaobjame vogal sobe in postane nosilec za knjižne omare. V spalnici, ki se nahaja v zgornjem nadstropju, pa je stena vzglavja oblikovana kot platno lamel, pred katerimi postelja zalebdi kot podaljšek lesene stene v beli sobi.

Od-do arhitekturo sva z ženo kontaktirala pred začetkom gradnje nove hiše. Izhodišče projekta sva predstavila Maticu in Alešu, ki sta upoštevala najine želje in vpeljala svoje ideje. Projekt sta vodila profesionalno, pripravila detajlne načrte, izvajala pomoč pri izbiri materialov, z nama obiskovala salone ter se usklajevala z izvajalci. S končnim izdelkom sva zelo zadovoljna. Po letu in pol bivanja ne bi prav nič spremenila.
Luka in Petra, Hiša TJ

Z veseljem sodelujemo pri vašem projektu

Dogovorimo se za sestanek, na katerem se spoznamo, predstavimo naš proces dela, pogovorimo o vaših željah in ustreznih rešitvah.