Stanovanje AS

Zasnova stanovanja z zlatim obokom.

Naročnika je v nakup stanovanja prepričala svetlost in dimenzija prostorov. Izhodišče snovanja opreme je predstavljal pogoj, da v največji možni meri ohranimo odprtost prostorov in hkrati zagotovimo vse funkcionalne potrebe za bivanje družine.

Lokacija:
Kvadratura:
Leto:
Status:
Naročnik:
Avtorji projekta:
Ljubljana, Slovenija
95 m²
2020
Izvedeno
Privat
Škarabot Matic
Vičič Aleksi
Žmavc Aleš

Glavno potezo stanovanja predstavlja osem metrov in pol dolg vgradni element, ki vsebuje kuhinjo, shranjevalne površine in integriran klimat ter se podaljša s shranjevalnimi elementi predprostora. Izveden je v beli barvi kot členjena stenska obloga s poudarjenim prehodom iz predprostora v bivalni del, ki ga oznanja pozlačen obok. Stranice oboka se odpirajo, saj so vanj umeščene shranjevalne omare.

V središče bivalnega prostora je umeščena zofa, ki nima izrazitega hrbtišča in se lahko reogranizira, njena oblika pa deluje kot počivalni podest. Jedilna miza je poenotena s hrastovim parketom, medtem ko so jedilni stoli kontrastno črni z vitkimi podporami. S tlorisno reorganizacijo obstoječega stanja je spalnica na koncu hodnika postala ločen bivalni element, ki se povezuje z garderobno sobo. Belina vgradnih pohištvenih elementov je poudarjena v detajlih, kot so okrogli ročaji, obokan prehod, črni poudarki kosovnega pohištva stolov, svetil, obešal in podpor pohištva.

Z veseljem sodelujemo pri vašem projektu

Dogovorimo se za sestanek, na katerem se spoznamo, predstavimo naš proces dela, pogovorimo o vaših željah in ustreznih rešitvah.