Stanovanje LC

Prenova dupleks stanovanja

Po navdihu zasnove sodobnega meščanskega stanovanja smo dnevne in jedilne pohištvene elemente postavili v središče prostora. Osnovo za razvoj prostorske razporeditve tako predstavlja možnost druženja z razširjeno družino ali prijatelji.

Lokacija:
Kvadratura:
Leto:
Status:
Naročnik:
Avtorji projekta:
Celje, Slovenija
120 m²
2018
Izvedeno
Privat
Škarabot Matic
Žmavc Aleš

V stanovanju igra ključno vlogo dvojni karakter po meri narejenih belih shranjevalnih površin. Prvi je viden, ko so omare zaprte in dajejo vtis zadržanosti, pozornost pa usmerjajo na aktivnosti stanovalcev in obiskovalcev. V ospredje stopita omizje in dnevni prostor s spremljajočim dogajanjem. Drugi karakter pa učinkuje kot element presenečenja, ki ustvari vtis domačnosti. Omare so zasnovane kot dinamičen element in ob odprtosti delujejo kot podaljšek prostora z dodatno uporabno vrednostjo. Različni načini odpiranja razkrivajo niz kuhinjskih uporabnih in shranjevalnih površin v eni omari ter zbirke zbirateljskih predmetov in televizijo v drugi. Vse shranjene stvari so tako po želji stanovalca obiskovalcu vidne ali pa nevidne . Hkrati pa odpiranje in zapiranje omar lahko deluje kot igra spreminjanja scenografije prostora.

Pohištveni kosi se razlikujejo po barvi, materialu in oblikovni zasnovi. Črna miza in stoli se navezujejo na črno površino klubske mizice, pri kateri izstopa ponavljajoč medeninast detajl. Dnevni prostor zaživi z zeleno barvo žametnega kavča, modro preprogo in sivim foteljem, ki se poveže z notranjostjo omar. Prej omenjeni beli elementi se zlijejo z opleskom sten in ustvarijo nevtralno ozadje, saj z zanimivimi načini odpiranja izstopajo že sami po sebi. Belina se nadaljuje v drugi etaži, kjer se ponovi pristop zasnove več uporabnih rešitev. Vlogo ograje v galeriji prevzame dolga bela pisarniška miza, ki je zasnovana brez vidnih podpor, da prepušča poglede do vrat spalnic. Poteza mize se nadaljuje v vrata spalnice in omaro z ogledalom. V spalnicah prevladujejo toplejši toni lesenih omar in okvira postelje.

"Za projekt prenove stanovanja, sva se obrnila na naslov "od - do arhitektura". Mlada skupina arhitektov nama je s svojo stokovnostjo, odličnimi indejami in svetovanjem pri izvajalcih in izvedbi omogočila selitev v novo stanovanje z lepimi občutki in zadoboljstvom. Hvala ‘’od-do arhitektura."
Jerica, Stanovanje LC

Z veseljem sodelujemo pri vašem projektu

Dogovorimo se za sestanek, na katerem se spoznamo, predstavimo naš proces dela, pogovorimo o vaših željah in ustreznih rešitvah.