Vrstna hiša L

Prenova vrstne hiše.

Zasnova vrstne hiše L stremi k tlorisni racionalizaciji in izvedbi premišljeni umestitvi pohištva, ki omogoča maksimalen izkoristek gabarita prostorov. Središče pritličja predstavlja kotni kamin okoli katerega so nanizani bivalni prostori. Preko vstopnega prostora mimo kamina prehajamo v osrednji prostor kuhinje, jedilnice in dnevne sobe, ki se ovije okoli kamina in nadaljuje v domačo knjižnico. Panoramska zasteklitev dnevne sobe se preslika v novi zasteklitvi, ki nadomešča klasično kuhinjsko hrbtišče. Okenska odprtina je umeščena med dva vertikalna kuhinjska elementa, pult in viseče omarice. Novo okno omogoča večje prepuščanje svetlobe v prostor in hkrati postane del opreme prostora.

Lokacija:
Kvadratura:
Leto:
Status:
Naročnik:
Avtorji projekta:
Škofljica, Slovenija
110 m²
2019
Izvedeno
Privat
Škarabot Matic
Žmavc Aleš

V nadstopje hiše je umeščena kopalnica in otroška soba. S premikom predelnih sten pa se spalnica staršev spremeni v povezan prostor, ki se nadaljuje v garderobno sobo in delovni kabinet. Zasnova se odziva na obstoječi gabarit hiše in s svojimi posegi poskuša ohraniti čim večjo odprtost, prehodnost in povezljivost prostorov, a hkrati omogoča individualnost družini, ki v njej biva.

“Po nakupu hiše v tretji podaljšani gradbeni fazi sva se obrnila na Matica in Aleša z namenom, da nama pomagata uresničiti najine želje po toplem in uporabnem domu, ki bo naši družini omogočil kvalitetno bivanje in dodajanje lastnih detajlov. Matic in Aleš sta od faze načrtovanja do same izvedbe sodelovala kot komunikacijski kanal z izvajalci in poskrbela za uresničitev začrtane ideje. Z njunim delom in nasveti smo zelo zadovoljni, saj je naša hiša prav to, kar smo si želeli - dom.”
Marko in Katarina, Vrsta hiša L

Z veseljem sodelujemo pri vašem projektu

Dogovorimo se za sestanek, na katerem se spoznamo, predstavimo naš proces dela, pogovorimo o vaših željah in ustreznih rešitvah.