Storitve

Dodana vrednost pri uporabi prostorov

Način dela temelji na celostnem pristopu in sodelovanju z naročniki v vseh fazah projekta od koncepta do zaključnih detajlov.

Stremimo k analitičnemu in sistematičnemu načinu dela, ki se izraža v ustvarjalnih, kreativnih in inovativnih rešitvah.

Združujemo strokovno znanje na področju arhitekture, urbanizma, prenove objektov in oblikovanja notranje opreme. Projekte snujemo z uporabo 3D računalniških modelov, maket, skic in detajlnih tehničnih načrtov. Skrbimo, da je proces načrtovanja in izvedbe predviden, usklajen in navdihujoč.

Naš delovni proces

Sosledje korakov od začetka do konca

01

Spoznavni sestanek

Spoznamo se na objektu, parceli ali v pisarni.

Seznanimo se o projektu in izhodiščih, pogovorimo se o vaši uporabi prostora, mi pa vam predstavimo naš način dela skozi referenčne projekte.

02

Koncept in idejna zasnova projekta

Ob upoštevanju predstavljenih izhodišč pripravimo celostno idejno zasnovo, ki vam jo predstavimo s pomočjo različnih predstavitvenih tehnik.

Glede na tip projekta predložimo konceptualne sheme, rešitve tlorisne zasnove, izrise pohištva, barvne in materialne sheme, makete in 3D vizualizacije.

03

Priprava dokumentacije in izvedbenih načrtov

Po potrditvi idejne zasnove sledi detajlno načrtovanje novogradnje, prenove ali notranje opreme.

Za doseganje kakovostnih rezultatov v fazi projektiranja sodelujemo s strokovnjaki in inženirji sorodnih strok. Pred izvedbo uskladimo vzorce, izbiramo materiale, tehnike gradnje in detajle. Kot pooblaščenec vas za zastopamo pri procesu pridobitve gradbenega dovoljenja in prijave gradnje.

04

Izvedba projekta

Tekom procesa gradnje smo v kontaktu z naročnikom in prisotni na gradbiščih z izvajalci ter dobavitelji.

Zavzemamo se za sodelovanje, sodelujemo pri tolmačenju načrtov, razlagi podrobnosti in skrbi za doseganju vizije, ki smo si jo zastavili na začetku projekta.

"Za projekt prenove stanovanja, sva se obrnila na naslov "od - do arhitektura". Mlada skupina arhitektov nama je s svojo stokovnostjo, odličnimi indejami in svetovanjem pri izvajalcih in izvedbi omogočila selitev v novo stanovanje z lepimi občutki in zadoboljstvom. Hvala ‘’od-do arhitektura."

“Matica in Aleša sem spoznal na priporočilo sinove kolegice. Moram priznati, da sem šel v projekt zadržano, saj sta za svoj poklic zelo mlada. V preteklosti sem namreč sodeloval z bistveno starejšimi arhitekti. Skozi projekt pa sta me Aleš in Matic zelo pozitivno presenetila s svojo delovno etiko. Delo opravljata profesionalno, komunikacija z izvajalci je bila izvrstna. Tudi starejši kolegi bi se lahko česa naučili od njiju. Z Od-do arhitekturo že sodelujemo pri novih projektih.”

Z veseljem sodelujemo pri vašem projektu

Dogovorimo se za sestanek, na katerem se spoznamo, predstavimo naš proces dela, pogovorimo o vaših željah in ustreznih rešitvah.